logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent

Veelgestelde vragen

 • Ik wil een perceel waar een ANLB pakket op ligt onderverhuren aan een andere partij. Mag dat?
  Nee, dat is niet toegestaan. De partij die de ANLb overeenkomst heeft, moet zelf het beheer voeren en het perceel bij RVO registreren.
 • Hoe zit het met de mestplaatsingsruimte op mijn botanisch grasland?

  Percelen waar het ANLb-pakket ‘botanisch hooiland’ of ‘botanisch weiland’ (A13) op ligt, blijven landbouwgrond. In uw perceelregistratie bij RVO kunt u de gewascode 265 (Blijvend grasland) gebruiken. De regels voor mestplaatsingsruimte voor op landbouwgrond gelden.

  Grond waar ANLb-pakketten op liggen wordt niet omgevormd naar natuurgrond en krijgt ook geen hoofdfunctie natuur. Let op dat u in uw registratie bij RVO dus niet een gewascode voor ‘hoofdfunctie natuur’ gebruikt. Dan gelden er andere regels dan voor ANLb-percelen botanisch hooi- of grasland.

  Meer lezen:

  ANLb blijft landbouwgrond (zie kopje “Deze grond is geen natuurgrond”): lees hier
  Mestwetgeving voor landbouwgronden: lees hier

 • Heeft Collectief Veluwe ook biologisch zaaigoed?
  Voor biologische bedrijven hebben we eko zaaigoed voor kruidenrijke akkerranden en voor wintervoedselakkers. Deze mengsels worden samengesteld uit alle soorten die op het moment van samenstelling biologisch (SKAL gecertificeerd) beschikbaar zijn. Een specificatie van de soorten staat vermeld op de verpakking. Biologisch zaaigoed wordt direct bij de deelnemer afgeleverd en ook de factuur ontvangt u zelf. De loonwerker die gaat inzaaien haalt het zaaigoed bij u op.
 • Mijn botanisch hooiland valt in de oranje categorie, wat nu?
  Dan is er sprake van aanvullende beheersvoorschriften. Uw veldcoördinator neemt contact op, of zoek zelf contact. Hier leest u meer over botanisch hooiland en de stoplichtmethode.
 • Waar kan ik het snoei- en zaagwerk en het onderhoud aan mijn  poel of sloot melden?
  Vul daarvoor het meldingenformulier in.
 • Waar kan ik mijn mestmelding doen?
  Voor mestmeldingen vult u het meldingenformulier in.
 • Last van onkruid? Wat nu?
  Onkruid op percelen kan heel vervelend zijn, vooral omdat er niet gespoten mag worden. Overleg in het geval van een hoge onkruiddruk met uw veldcoördinator om de mogelijkheden te bespreken.
 • Wanneer kan ik mijn uitbetaling verwachten?
  De uitbetaling vindt plaats rond februari van het volgende jaar. In februari 2021 kunt u de betaling over 2020 verwachten.
 • Welke gewascode moet ik op mijn agrarische natuurgronden leggen?
  Een overzicht met de adviescodes voor gewassen vindt u

  hier